Monday, 9 April 2012

Ola Ola Ola

Hi guys..da lama asenye xmenjenguk blog ni..slalu post psl mv korea je tp kali ni nak wat kelainan cket post psl masakan..skrg tgh addicted dgn tofu telur dan cendawan telinga kera ataupun jeli hitam..hehehe..so inilah hasilnya..yum yum yum :)

Bahan-bahan :
1 biji bwg besar (dihiris)
2 pek tofu telur dipotong dua setiap satu (ikut suka hati nk letak bnyk mna tp goreng dahulu)
1 btg lobak merah
2 pokok baby kailan
1 biji telur (dipukul)
Cendawan telinga kera/jeli hitam (ikut suka hati nk letak bnyk mna)
Daun sup
Cili
1 Kiub ayam

Cara memasak :
1) Tumiskan hirisan bawang dan masukkan air (ikut suka bnyk mana).
2) Masukkan lobak merah, cendawan, cili  dan tofu telur ke dalam periuk.
3) Masukkan telur yang telah dipukul dan kiub ayam serta garam secukup rasa.
4) Last sekali masukkan baby kailan dan daun sup, tunggu hingga mendidih dan boleh dihidangkan.


~Nampak sedap x..hehehe~

Sunday, 6 November 2011

Wonder Girls New Song

Wonder girls just released their new song, Be My Baby..So what do u think??..Here is the MV..Enjoy!!!!!!!

*Wonder Girls - Be My Baby

Sunny Hill vs Brown Eyed Girls

* Sunny Hill - Pray MV

*Brown Eyed Girls - Cleansing Cream MV

Da lama xupdate blog ni..ase xde mende nk post pn..tp kali ni nk share satu lagu ni..lagu ni agak lama sebenarnya..tp janji best..layannnnnn XD

* Zin Tae Hwa - Fallen Angel MV

Wednesday, 22 June 2011

Blog Oh Blog

Peningnya nak deco blog ni..mula2 xtaw nk wat camne..seb bek ada tutorial skrg da taw camne nk menghias blog ni..hehehe..xpe2..slow2..t cantik la :)

Tuesday, 21 June 2011

Best Kpop Songs

**These 3 MV are some of my favorite Kpop songs..hope u enjoy listen to the song..
Rainbow - To Me PV


LED Apple - How Dare You MV


Block B - Freeze MV


Salam :)

Salam.. :)

Ini adalah post yang pertama dari saya..baru je nak menceburkan diri dlm bdg blogging ni..xpandai sgt la tp dr kawan2 tahu la yg blog ni mcm diari kita jugak la..satu medium untuk kita bkongsi pendapat, bkenalan antara satu sama lain dan tempat meluahkan perasaan gtu..hahaha..luah ke???..hmm..ni je dulu kot sebagai mukadimah..hehehe..t apa2 sy akan update lagi ok..caw cin caw :))